Műszaki adatok

Metrikus / Európai rendszer Brit / Amerikai rendszer

Összecsukva:

Nyitva:

Matrac:

138 x 218 x 32cm

210 x 218 x 110cm

210 x 190 x 4cm

54.3 x 85.8 x 12.5"

82.6 x 85.8 x 43.3"

82.6 x 74.8 x 1.6"

Létra hossza:

Standard:  211cm

Hosszabbított:    239cm

XL:    268cm

Standard:  83"

Hosszabbított:   94"

XL:  105"

Hogyan válasszuk ki a létra hosszát:

 

210 cm tetőmagasságig: Standard

238 cm tetőmagasságig: Hosszabbított

265 cm tetőmagasságig: XL

(A távolság a földtől a keresztlécek felső feléig)

Bruttó súly:
70kg

(A pontos súly a kézzel készített héj miatt változhat)

155lbs

(A pontos súly a kézzel készített héj miatt változhat)

Sátor maximális terhelhetőség:

408kg

A súlykorlát függ a gépkocsi tetőcsomagtartó súlykorlátjától is.

900lbs

A súlykorlát függ a gépkocsi tetőcsomagtartó súlykorlátjától is.

Létra súlykorlát:

150kg

330lbs
Sebességhatár:

110km/h

70mph
Tetőcsomagtartó/Keresztléc követelmények:

75kg

165lbs
Szél ellenállás:

  64km/h tesztelve

  32km/h ajánlott

40mph tesztelve

Max 20mph ajánlott

 

SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

    Az univerzális felszerelési, rögzítési rendszernek köszönhetően a Skycamp a legtöbb járműre felszerelhető.

             Ezt a tetősátrat úgy tervezték, hogy két normál keresztrúdra lehessen rögzíteni (nem közvetlenül az autó tetejére), mint amilyenek a Thule, Yakima által gyártottak, vagy bármely egyéb, a pótalkatrészpiacon megtalálható keresztrúd (ugyanazokról a rudakról van szó, amelyekhez a biciklijét vagy a kajakját is rögzítené).

 Nézze át a járműve gépkönyvét vagy lépjen kapcsolatba a gyártóval, hogy megtudja a járműve tetejének súlykorlátját.

 Győződjön meg arról, hogy a tetősínek vagy a keresztrudak (dinamikus) terhelhetősége minimum 75 kg.

             A Skycamp fő doboza alatt két sín található, és a keresztrudakra kell felszerelni, állítható rögzítő elemek segítségével. Ellenőrizze le az alábbiakban feltüntetett méreteket, amelyek a Skycamp rögzítő sínei közti távolságra vonatkoznak, hogy megtudja, találnak-e az Ön síneivel. A sínek 4.5 cm szélesek.

 

Kérjük, tekintse meg az alábbi képet, ez ábrázolja a keresztrudak közti minimális távolságot.

FONTOS: Ön egyetért azzal és elfogadja, hogy kizárólag az Ön felelőssége azt meghatározni, hogy a járműve vagy a pótkocsija alkalmas a Skycamp biztonságos használatára és felszerelésére.

             Az Ön tetősíneinek és keresztrúdjainak dinamikus terhelhetősége minimum 75 kg KELL legyen, a keresztrudak közti távolság minimum 76 cm KELL legyen, az Ön járműve terhelhetősége, súlykapacitása pedig 75 kg fölött KELL legyen. Kérjük, lépjen kapcsolatba a jármű gyártójával a súlyhatár megismerése érdekében, és kérjük, vegye figyelembe, hogy NEM ajánljuk, hogy a Skycamp-et kompakt autóra szerelje fel. Amennyiben nem tartja tiszteletben ezeket az utasításokat, az nem csak a járművében tehet kárt, hanem súlyos sérüléseket is okozhat.

 

LÉTRA

A Skycamp létrája 2 méretben kapható: standard (83"/211cm) és hosszú (94"/239cm). Ezek a magasságok a föld és a tetősínek/keresztrudak közti maximális távolságot jelzik (maguk a létrák 230 és 260 cm).

A sátor anyaga

Polipamut

  • 300g/m2, nagy sűrűségű polipamut vászon
  • Vízálló
  • Lélegző
  • Szigetelő
  • Tartós

 

A polipamut lélegző (kisebb a páralecsapódás esélye) és nagyon jól szigetel, így egy forró napon nem lesz túlságosan melege, a hideg napokon pedig nem fog fázni. 

Súlyosabb, mint a tipikus poliészter sátoranyag, így szeles időben csendesebb.

Ez az anyag tartósabb, mint a poliészter (nincs szükség a varrások ragasztására!) és sokkal ellenállóbb a káros UV sugarakkal szemben. 

 

Az égésgátlók értelmezése

A polipamut vászonból készült sátor két féle lehet: az egyik égésgátló anyaggal van kezelve, a másik pedig nem.

Az égésgátlókat (FR) több típusú anyag esetén is használják (gyermekek pizsamája, bútorok, függönyök, sátrak) annak érdekében, hogy megelőzzék vagy lassítsák a tűz terjedését. Az égésgátlók használata igen gyakori a sátoranyagok esetén annak érdekében, hogy eleget tegyenek a tűzvédelemre vonatkozó szabályozások követelményeinek.  Az iKamper Poly 210D anyagai (sátor, árnyékoló, oldalsátor) és az FR polipamut vászonból készült sátrak égésgátló anyagokkal vannak kezelve, és eleget tesznek az ipari tűzvédelemre vonatkozó szabványoknak, mint például a 7 amerikai államban és Kanadában használt CPAI-84 szabvány   (CA, LA, MA, MI, MN, NJ, vagy NY).

 

 Az égésgátló anyagok értelmezésének felülvizsgálata

Az Egyesült Államok több államában és Kanadában jelenleg használatban lévő, a sátrakra vonatkozó gyúlékonysági, tűzvédelmi szabvány, a CPAI-84 1976-ban jött létre annak érdekében, hogy korlátozzák a viaszos borítású vászon sátrakat érintő tűzveszélyt. Bár az égésgátló anyagok hozzájárulnak a tűzveszély csökkentéséhez, a sátoranyagok sokat fejlődtek, a kutatások pedig azt sugallják, hogy ezek a vegyi anyagok káros hatással lehetnek az emberekre és a környezetre. A természetes polipamut vászon sokkal jobban szellőzik, és mint ilyen, az iKamper standard vászon Skycamp sátra égésgátló anyagok használata nélkül készült.

Kanadába és az Amerikai Egyesült Államok 7 államába (CA, LA, MA, MI, MN, NJ, vagy NY) az égésgátló anyagokkal kezelt polipamut vásznat szállítjuk az ott érvényben lévő, az égésgátló anyagokra vonatkozó törvények miatt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre